Generic filters
Exact matches only
Visa ämnesområde
Lista alla kurser
Generic filters
Exact matches only

Energiteknik – e-learning

Kurstyp: Distans

Kursen ger grundläggande förståelse inom tillämpliga energiområden samt effektiv energihantering och energiinnehåll i olika bränslen. Man bekantar sig med förnybara energikällor så som sol, vind, våg, värmepump, energigaser, biobränslen samt alternativa drivmedel för fordon. Kännedom om kärnkraft, vattenkraft, värmekraft, fjärrvärme och fjärrkyla, vattenrening för dricksvatten och förorenat vatten samt miljö- och kretsloppstänkande. Kursen ger även en förmåga i hantering, montering, mätning och enklare underhåll av energiteknisk utrustning samt säkerhetsföreskrifter inom energiområdet. Måttsystem för energi och effekt samt enheter och förkortningar för energi och effekt. Hur Användning och skötsel sker av utrustning och verktyg och säkerhetstänkande och yrkesetik.Kursen behandlar också Arbetsmiljö och ergonomi, lagar och andra bestämmelser.

Innehåll

Innehåll:

- Introduktion

- Energi i hemmet

- Kraft och energi

- Vatten

- Miljö

- Energiutrustning

- Säkerhet

Distanskurs som bör studeras under max 4 veckors tid. Vi rekommenderar att man kör kursen i PC-miljö, men man kan köra den i Mac-miljö om man byter ut webläsaren från Safari till någonannan, t ex Edge, Firefox eller Chrome.

Inloggning till distanskursen är möjlig i 6 månader från beställningsdatum. Man får 3 försök att klara slutprovet på kursen, efter det får man betala ny kursavgift.

Priser (Logga in för att se övriga priser)

Ordinarie pris

3 900 kr exkl moms

Personal från företag utan partner- eller medlemsavtal.

Regler och villkor

Klicka här för att läsa om hur du anmäler dig, vilka avbokningsregler som gäller, kallelser och annat som du behöver veta